foto1 foto2 foto3 foto4 foto5


úterý, 14 květen 2019 17:42

Škola pulsovala florbalovým DC OPEN, téměř 60 dětí se zúčastnilo a pěkně to cinkalo!

Napsal(a)

Začátek května patřil florbalovému DC OPEN. Což byl osmidenní florbalový maraton, který probíhal na zimním stadionu a jehož součástí byly i turnaje pro 3. -5. třídu, chlapce 6. - 9. třída a stejně staré dívky. Na všech zmíněných akcích se naše škola prosadila. Starší kategorie si odnesli na krku zlaté medaile a nejmenší krásný bronz.

Jako první se v pondělí 6. května představili na zimáku starší kluci 6. - 9. třída. Nejprve ovládli skupinu bez ztráty kytičky, v semifinále si poradili s Rumburkem a ve finále i do třetice v letošní sezóně porazili Kamenickou. Celý turnaj naše škola neinkasovala ani jednou, což je dobrá vizitka naší obrany a brankáře. Zlatá medaile udělala klukům velkou radost. Do All Stars turnaje se dostal Filip Tran a Marek Sochor. Gratulujeme.

 

Možná ještě větší radost měli naše stejně stará děvčata, která zvládla ve své tříčlenné skupině skončit na prvním místě, což je v systému turnaje posunulo rovnou do finále. V něm se utkaly s Rumburkem. Zápas dospěl až do nervy drásajících samostatných nájezdů. V něm byly šťastnější naše holky a mohla propuknout velká radost. Do All Stars se probojovala Ema Mlatečková.

Z mého pohledu mi udělal největší radost turnaj 3. - 5. třída. Jako škola jsme do něho přihlásili hned 3 týmy. Už před turnajem jsme tak byli určitým vítězem. Jde vidět, že florbal na Tyršovce baví a nebyl proto důvod nepostavit všechny hráče, kteří ho mají rádi a pravidelně chodí na ranní tréninky. Jejich zápal a radost byl u všech tří týmů skvělý. První tým si na turnaji pověsil bronzové medaile, když ve skupině skončil druhý za šikovnými kluky z Březovky jen o skóre a v zápase o třetí místo porazil Mikulášovice. Druhý a třetí tým se spolu utkal o 5. - 6. místo. Diplom s oblíbenou školní číslovkou si odnesl druhý tým. Všichni děti si však z turnaje odnesly medaile a spousty zážitků. Velkým zážitkem bylo nasazení, zápal a radost hlavně nevšedních střelců všech našich týmů. Do All Stars turnaje se dostal Jan Zelenka.

Nesoutěžního turnaje se zúčastnili naši prvňáci a druháci. Ti se zúčastnili turnaje florbalových akademií florbalového klubu FBC DDM Děčín. Naše škola postavila 2 družstva stejně jako Máchovka, po jednom pak Boletice a Březiny. Turnaj byl dětem zorganizován za jejich celoroční snahu a navázal na prosincové setkání. Odměněni byli všichni. Do dvou týdnů se na webu školy pochlubíme i sestříhaným videem z této akce. Už nyní se můžete pokochat krásnými fotkami na tomto odkazu: http://evan.cz/photo/2019/decin-open/?fbclid=IwAR0chlb4RtrhRPe3svWO2chH4UBkkQ_JpdEu4_CKJxulLYWrqXIvnuTcz3A  

Velkou hrdost vnímám, že naše škola na turnaje vyslala suverénně nejvíce členů a družstev. Velký zájem o florbal beru jako závazek do dalších let a moc mě to těší.

Sestava 6. - 9. třída chlapci

Havriljak, Bräuer, Chovanec, Sochor, Duda, Slánský, Kvíz, Pospíšil, Tran, Bartoš, Ridl, Schwarz, Blažek

Sestava 6. - 9. třída dívky

Kmochová, Mlatečková, Libichová, Ernekerová, Mazačová, Kmochová, Procházková.

Sestava chlapci 3. - 5. třída

Bräuer, Ledvinka, Libich, Malát, Nečas, Jiravský, Kučera, Bok, Novotný, Michl, Němec Filip, Huk, Mataj, Fröhlich, Zelenka, Strnad, Pešek, Čejka, Sobotka

Sestava 1. – 2. třída

Macáková, Říha, Vála, Saidl, Podaný, Král, Bartůšek, Vohradník, Kučera, Hnátková, Bláha, Štrobl, Šklíbová, Dzuba, Veselý, Kuchař

Ing. Tomáš Štěpánek

 

Přečtěno: 1222 x

Archiv starších článků

Seznam starších článků z archivu

Florbalové třídy
florbal
Rychlý přehled

rozvrhy

zakovska

VNITŘNÍ OZNAMOVACÍ SYSTÉM

Digitální učební materiály

ucebni materialy m

Matematika
matematika m

Světový rekord

S6300706 m

Kvalita ovzduší u naší školy

kvalita ovzdusi

(nefunguje v Internet Exploreru)
administrace