foto1 foto2 foto3 foto4 foto5


neděle, 21 říjen 2018 19:53

Náš říjnový cíl cesty: Anglie

Napsal(a)

IMG 20181010 140506

8. října 2018 sbalilo 24 žáků sedmých až devátých tříd kufry a spolu se dvěma učiteli vyrazilo za poznáním a zábavou daleko – až do Anglie.


Po překonání Lamanšského průlivu tunelem nás čekaly dva dny strávené v Londýně, jeden den u moře v Brightonu a jeden den v královském městě Windsor.


První den v Londýně jsme začali projížďkou na vyhlídkovém kole London Eye, pokračovali jsme procházkou kolem Big Benu, Houses of Parliament až k Buckinghamskému paláci a den jsme zakončili návštěvou muzea voskových figurín Madame Tussauds. Pak nás čekala první večeře a noc v hostitelských rodinách.


Druhý den jsme se opět vydali za objevováním Londýna. Během vzájemného sdělování si dojmů z hostitelské rodiny jsme navštívili londýnskou čtvrť zvanou Greenwich a vyfotili se u nultého poledníku. Odpoledne jsme se přesunuli k paláci Tower of London a obdivovali jsme korunovační klenoty. Po nezbytném focení u krásného Tower Bridge jsme se už zase pomalu chystali do rodin na nějaké to typické anglické jídlo.


Třetí den jsme opustili hlavní město a zamířili na jih, k moři – do letoviska Brighton. Někteří z nás se nejvíce těšili na akvárko, někteří na pláž, jiní na Primark. Každopádně, užili jsme si to opět všichni. Večer nás pak čekala poslední večeře v naší „adoptivní“ rodině.


Poslední den jsme navštívili město Windsor, kde se zrovna konala svatba princezny Eugenie. Nás bohužel na hostinu nikdo nepozval, takže jsme po rychlé prohlídce městečka pokračovali za posledním bodem naší výpravy – návštěvou zábavního centra Legoland. Po třech hodinách strávených na různých atrakcích nám už bohužel nezbývalo než se vydat zpět směr ČR.


Teď už se můžeme jen kochat fotkami a vzpomínat na vše, co jsme během těch čtyř dní zažili – viděli jsme spoustu zajímavých památek, potkali jsme nové lidi, poznali jsme, jak se žije v anglické rodině, ochutnali jsme anglické jídlo a zjistili jsme, že se anglicky domluvíme! A jelikož se po celou dobu zájezdu nedostavilo typické anglické počasí, ale naopak vládlo úžasné babí léto, byly všechny naše zážitky zalité sluncem!

Přečtěno: 1409 x

Archiv starších článků

Seznam starších článků z archivu

Florbalové třídy
florbal
Rychlý přehled

rozvrhy

zakovska

VNITŘNÍ OZNAMOVACÍ SYSTÉM

Digitální učební materiály

ucebni materialy m

Matematika
matematika m

Světový rekord

S6300706 m

Kvalita ovzduší u naší školy

kvalita ovzdusi

(nefunguje v Internet Exploreru)
administrace