foto1 foto2 foto3 foto4 foto5


pondělí, 02 říjen 2023 10:36

Eustory

Napsal(a)

Protože na naší škole máme rádi dějepis, zapojujeme se do mnoha soutěží. Nyní na nás však čekala velká výzva. Přihlásili jsme se do soutěže Eustory, která je určena hlavně pro středoškolské studenty. Úkolem je zpracovat dějinné události, které vstoupily do osudů jednotlivých konkrétních lidí a změnily jim život. Tato soutěž má tradici již od roku 2001 a pořádá ji spolek PANT. Tohoto projektu se účastní 28 států, mezi jinými např. Španělsko, Německo, Finsko, Gruzie a Izrael. Vítězové se poté setkávají na mezinárodních letních akademiích.

Letos se zapojilo 43 týmů, takže konkurence byla opravdu veliká. Do této výzvy jsme dali opravdu vše a strávili bezpočet hodin v archivech, konzultacemi s odbornými pracovníky a samozřejmě i natáčením videa, které jsme si zvolili jako soutěžní formu.

Pro své video jsme zpracovali příběh pana O. Sieberta, který žil od roku 1946 v Děčíně a podílel se na rozvoji kultury v našem městě. Pro své názory byl pronásledován Státní bezpečností a v roce 1976 se odstěhoval do Německa, kde žije dodnes.

Dřina a úsilí se nám však vyplatily. Postoupili jsme mezi deset nejlepších týmů z celé republiky. Ve finále, které se konalo v Ostravě, jsme chtěli hlavně zapůsobit a zkusit zabojovat o další umístění. Zadařilo se a obrovské úsilí porota ohodnotila krásným 4. místem. Porota naše žáky ocenila za výbornou práci se zdroji, skvělou prezentaci, vyjadřování a zpracování videa. Velká gratulace patří našemu soutěžnímu týmu ve složení: Honza Jakeš, Laura Kožárová a Terka Barillová (absolventka naší školy).

Přečtěno: 93 x

Média

Archiv starších článků

Seznam starších článků z archivu

Florbalové třídy
florbal
Rychlý přehled

rozvrhy

zakovska

VNITŘNÍ OZNAMOVACÍ SYSTÉM

Digitální učební materiály

ucebni materialy m

Matematika
matematika m

Světový rekord

S6300706 m

Kvalita ovzduší u naší školy

kvalita ovzdusi

(nefunguje v Internet Exploreru)
administrace