foto1 foto2 foto3 foto4 foto5


středa, 25 září 2024 09:13

Plánice

Napsal(a)

V termínu od 9. 9. – 13. 9. 2024 se obě deváté třídy vydaly do obce Plánice, která byla místem pobytu naší školy v přírodě. Už první den jsme měli velmi náročný, protože jsme cestou navštívili TEP Faktor. Rozdělili jsme se do týmů a plnili úkoly ve stylu Pevnosti Boyard. Do penzionu Jez & Spi jsme dorazili až večer a byli jsme nadšeni ze skvělého ubytování a výborného jídla.

V úterý jsme na místním hřišti plnili různé úkoly. Odpoledne pak patřilo návštěvě krásného města Klatovy, kde jsme si prohlédli centrum města a lékárnu U Bílého jednorožce. Provoz městské apatyky je doložen v domě již roku 1639. Z tohoto období pochází zařízení tzv. přípravny, laboratoře, kde je možno zhlédnout nejen různé ruční a mechanické přístroje a nástroje sloužící k přípravě léků, mastí, ale také ojedinělou třístupňovou pec na sušení bylin a zbytky starých léčiv, ať už rostlinného či živočišného původu. Večer jsme si prošli naučnou stezku, kde jsme museli splnit všechny zadané úkoly.

Ve středu jsme absolvovali pěší túru do Nicova, kde se nachází kostel Narození Panny Marie. Je to první samostatná stavba K. I. Dientzenhofera. Po večeři jsme se rozjeli na diskotéce, která proběhla ve velkém stylu a mohli jsme si poslechnout všechny nejnovější hity.

Čtvrtek patřil sportovnímu zápolení a překonávání osobních rekordů. Také jsme nacvičovali hudební sestavu a pořídili mnoho bláznivých fotografií dle zadání.

V pátek jsme cestou domů navštívili Jump park v Praze, kde se nám moc líbilo.

Pobyt jsme si užili. 

 Odkaz na fotogalerii

https://photos.app.goo.gl/JoQ8TyM6eaQYZ9DU9

Přečtěno: 52 x

Archiv starších článků

Seznam starších článků z archivu

Florbalové třídy
florbal
Rychlý přehled

rozvrhy

zakovska

VNITŘNÍ OZNAMOVACÍ SYSTÉM

OBJEKT MONITOROVÁN

Digitální učební materiály

ucebni materialy m

Matematika
matematika m

Světový rekord

S6300706 m

Kvalita ovzduší u naší školy

kvalita ovzdusi

(nefunguje v Internet Exploreru)
administrace