foto1 foto2 foto3 foto4 foto5


pondělí, 10 říjen 2022 20:03

Sedmé třídy v Českém ráji

Napsal(a)

V pondělí 19. 9. se obě sedmé třídy vydaly na školu v přírodě do Českého ráje.

Po příjezdu a následném ubytování jsme se vypravili na procházku po okolí. Měli jsme namířeno do jeskyně a v cíli jsme zjistili, že je zatopená. To nám ale vůbec nevadilo, protože cestou jsme našli houby, a hlavně jsme prozkoumali okolí, které nás doslova ohromilo.

V úterý dopoledne v Bartošově peci, kousek od našeho penzionu, měly děti za úkol hledat kešky podle GPS. Trasa byla dlouhá cca 4 km. Všem dětem patří velká pochvala, účast dětí byla kompletní, navíc ještě zakončovaly se skvělými časy. Odpoledne jsme se vydali do březového lesa, kde děti měly za úkol vyřešit úkoly na téma Harry Potter. Hodně dětí neznalo tento bestseller, takže to byl pro některé oříšek, ale popraly se s tím na jedničku.

Na středu byla připravena hra tvoření slov. Děti byly rozděleny do týmů, běhaly po lese a hledaly písmena, poté z nich skládaly slova. Po obědě byl připraven bohatý program. Rozdělily se na dvě party. První parta jezdila na raftech, což byla velká legrace, druhá parta střílela z luku, hrála ping pong a střílela na terč.

Čtvrteční dopoledne se neslo ve sportovním duchu. Hrála se přehazovaná a fotbal. Kluci vyzvali pana ředitele na utkání, které skončilo nerozhodně. Odpoledne jsme vyráželi na delší procházku směrem k městu Turnov, kde jsme navštívili Muzeum Českého ráje. Poté jsme mohli s klidem pokračovat na autobus, který nás dovezl zpět do penzionu. Večer proběhlo opékání buřtů a děti si zazpívaly u ohně.

Páteční ráno pro nás znamenalo odjezd zpět domů.

Školu v přírodě jsme si moc užili i přes rozmarné počasí, sportovali jsme, a hlavně si užívali chvil strávených společně. Děti jsou skvělá parta! Už teď se těšíme na další zážitky.

 

Odkaz na fotogalerii:

https://photos.app.goo.gl/hpWaqgBr1QGVn4kPA

Přečtěno: 208 x

Archiv starších článků

Seznam starších článků z archivu

Florbalové třídy
florbal
Rychlý přehled

rozvrhy

zakovska

VNITŘNÍ OZNAMOVACÍ SYSTÉM

Digitální učební materiály

ucebni materialy m

Matematika
matematika m

Světový rekord

S6300706 m

Kvalita ovzduší u naší školy

kvalita ovzdusi

(nefunguje v Internet Exploreru)
administrace