foto1 foto2 foto3 foto4 foto5


Tak by se dalo popsat 3. místo chlapců v krajském florbalovém finále 6. - 9. tříd. Na turnaji jsme byli suverénně nejmladším týmem, z 10 nominovaných byli jen 2 deváťáci, nechyběla řada šestáků a sedmáků. Z 6 zápasů se ZŠ Tyrše podařilo vyhrát v normální hrací době jen ten první proti Kadani. Zbylé zápasy ve skupině jsme prohráli s Teplicemi a Ústím. Konečná 3. pozice nás poslala do čtvrtfinále proti druhým Lovosicím. Zápas jsme zvládli na nájezdy, i když jsme prohrávali 0:2. V semifinále jsme opět změřili síly s Teplicemi, které byly ovšem nad naše síly a celý turnaj nakonec vyhrály. Bronz jsme získali také na nájezdy, a tak se nám na krku rozhoupala bronzová medaile z kraje, což je vzhledem k sestavě a zraněním klíčových hráčů maximum. Finalisté Teplice a Meziboří byly jinde. Školu a klub reprezentoval Ledvinka, Kanich, Dzuba, Bartůšek, Kuchař, Huk, Bräuer / Nádvorník, Kotek, Libich.

Ing. Tomáš Štěpánek

Žáky prvního stupně čeká v červnu tzv. bláznivý týden, během kterého si vyzkouší školní den v pyžamu, kostýmu, oblečení opačného pohlaví, bez školní tašky a ve žluté barvě. Třída s největší účastí vyhraje odměnu!
Těšíme se, co děti vymyslí a jakými outfity nás překvapí :)

pátek, 03 květen 2024 17:58

Den Země na 1. stupni

Napsal(a)

Dne 25. 4. se ve škole uskutečnil projektový den k oslavě svátku naší planety Země.

Žáci ze 4. a 5. tříd se ujaly organizace zábavné a zároveň poučné stezky plné nejrůznějších úkolů, které plnily žáci 1. - 3. tříd.

Děti si vyzkoušely například jízdu na koloběžce, přenášení vody v kelímku, věšení prádla, třídění odpadu, sázení semínek letniček na školní zahradě a spoustu dalšího.

I přesto, že jsme kvůli nepřízni počasí byli nuceni na poslední chvíli stezku přesunout do vnitřních prostor školy, se akce velmi vydařila a děti, i my, dospělí, jsme si ji náramně užili.

Zmínění čtvrťáci a páťáci si za organizaci stanovišť a moc hezké jednání s mladšími spolužáky zaslouží velkou pochvalu! 

V neděli 28. dubna jsme navštívili v počtu 57 účastníků z naší školy prvoligové utkání Bohemka Pardubice v pražském Ďolíčku. Tentokrát nám vše vyšlo asi nejlépe, jak mohlo. Příjezd klubového autobusu s hráči, u kterého jsme byli, vítězství Bohemky, vítězný gól na branku, u které jsme seděli, fotky s Toníčkem Panenkou (samozřejmě i podpisy), fotky s hráči po zápase, prostě neskutečná zelenobílá krása!!!

pátek, 03 květen 2024 09:29

Jídelníček 6. 5. - 17. 5. 2024

Napsal(a)
pondělí, 29 duben 2024 20:01

Volejbalový turnaj

Napsal(a)

Okrskové kolo ve volejbalu mělo i tento rok naše zástupce. Chlapci z 9. tříd se zúčastnili turnaje v Děčíně na ZŠ Březová. Ze skupiny naše družstvo ve složení Honza Sobíšek, Saša Lažanský, Jonáš Horák, Kuba Drmla, Filip Kučera, Kryštof Kotek a Vojta Bok postoupilo z prvního místa, v semifinále však byli poraženi. Ve finálovém zápasu následně zvítězili a obsadili zasloužené 3. místo. Výkony všech chlapců na turnaji byly velmi vyrovnané a atmosféra přátelská. Klukům děkujeme za reprezentaci.

pondělí, 29 duben 2024 19:49

Sportovní gymnastika

Napsal(a)

Na konci měsíce března proběhl v Děčíně okresní přebor ve sportovní gymnastice. Naši školu reprezentovalo 5 žákyň z 5. – 7. tříd. Dívky v soutěži začaly přeskokem švédské bedny, pokračovaly sestavou na kladině a nakonec předvedly nápadité choreografie na gymnastickém koberci s hudebním doprovodem. Za každou disciplínu získaly určitý počet bodů podle obtížnosti cviků, techniky provedení a celkové originality. Družstvo ve složení Janči Bicencové, Niny Hajné, Barči Hyklové, Štěpánky Strnadové a Elišky Peškové obsadilo v silné konkurenci krásné 4. místo. Chválíme je tímto za reprezentaci a vydařené výkony.

20240418 140742

V polovině dubna strávily šesté třídy tři dny v Českém ráji.

Počasí bylo spíše zimní, než jarní, i přes to jsme toho stihli hodně zažít. Navlečení v zimních bundách jsme navštívili skalní město Drábovna, zvenku si prohlédli hrad Frýdštejn a zdolali rozhlednu Kopanina. Kromě objevování krás naší země jsme si zahráli spoustu různých her včetně lukostřelby a střílení na laserové střelnici. Na konec našeho pobytu jsme se vzdělávali v Domě přírody Českého ráje pomocí interaktivního programu. 

Už teď se těšíme, kam spolu vyrazíme příště!

ZačátekPředchozí12345678910DalšíKonec

Archiv starších článků

Seznam starších článků z archivu

Florbalové třídy
florbal
Rychlý přehled

rozvrhy

zakovska

VNITŘNÍ OZNAMOVACÍ SYSTÉM

Digitální učební materiály

ucebni materialy m

Matematika
matematika m

Světový rekord

S6300706 m

Kvalita ovzduší u naší školy

kvalita ovzdusi

(nefunguje v Internet Exploreru)
administrace