^Nahoru
Školní jídelnou budou vždy přihlášeny obědy žáků, kteří se daný týden budou účastnit prezenční výuky, žáci účastnící se distanční výuky budou mít obědy odhlášeny.
Žáci v distanční výuce mají také nárok na odebírání obědů. Pokud budou obědy odebírat, obědy si přihlásí samostatně.
Z důvodů stále se zvyšujících cen potravin, cen energií a vzhledem k dodržování výživových norem dle vyhlášky č. 107/2005 Sb. zvyšujeme ceny stravného pro všechny strávníky školní jídelny o 2 Kč s platností od 1. 9. 2020.
1. Stupeň (6 - 10 let): 27kč (560 Kč)
2. Stupeň (11 - 14 let): 29kč (600 Kč)
3. Stupeň (15 a více): 31kč (650 Kč)
Prosíme o úpravu stávajících trvalých příkazů.
Děkujeme za pochopení.
Město Děčín zavádí používání Děčínské karty do školních jídelen. Využívat ji bude možné v naší jídelně již od září. Zaváděcí cena karty bude dočasně 59 Kč, později 89 Kč.
Od září bude možné duálně používat čip a Děčínskou kartu, postupná výměna čipů za Děčínské karty by měla proběhnout do konce kalendářního roku.
Pokud již někdo Děčínskou kartu zakoupenu má, bude ji moci využívat i v jídelně.
V příloze článku naleznete leták s dalšími informacemi.
Obědy všem žákům byly odhlášeny školní jídelnou do pátku 20. března.
V říjnu bylo provedeno dotazníkové šetření s cílem zjisit, jak žáci vnímají školní jídelnu.
Z důvodu stále se zvyšujících cen potravin, energií a vzhledem k dodržování výživových norem dle vyhlášky č. 107/2005 Sb. zvyšujeme ceny stravného pro všechny strávníky školní jídelny o 2 Kč s platností od 1. 1. 2020.
1. Stupeň (6-10 let): 25 Kč (530kč)
2. Stupeň (11-14let): 27 Kč (570kč)
3. Stupeň (15 a více): 29 Kč (610kč)
Prosíme o úpravu stávajících trvalých příkazů a děkujeme za pochopení.
26. 8. 8 - 13 hod.
27. 8. 8 - 13 hod.
28. 8. 10 - 16 hod.
29. 8. 8 - 13 hod.
30. 8. 8 - 12 hod.
Ovoce a zelenina 5x denně
je název soutěže pořádané Státním zdravotním ústavem v Praze, která prověřila nejenom naše výtvarné nadání. Žáci šestých a sedmých ročníků k namalovaným výkresům napsali vtipné básničky a říkanky. Vyhodnotili význam ovoce pocházejícího z našeho podnebného pásma i druhy ovoce a zeleniny, které vyrostly v subtropických a tropických oblastech. Kritériem hodnocení byly nejenom chuťové vlastnosti, ale i obsah vitamínů, navýšení příjmu tekutin, snadno stravitelných cukrů i obsah vlákniny. Ovoce a zeleninu konzumují naši žáci velmi rádi. Často se ze třídy ozývalo stručné hodnocení jednotlivých druhů slovíčkem mňam. Diskutovali jsme i nad mnoha recepty na chutné pomazánky a ovocné i zeleninové saláty. Statistickým vyhodnocením jsme zjistili, že v konzumaci ovoce a zeleniny zařazované do našeho jídelníčku musíme trochu přidat. Nejvíce žáků uvádělo četnost konzumace 4x denně (50%). Zbylých 50% se rovnoměrně rozdělilo na tři a doporučovaných pět porcí ovoce a zeleniny denně. Malování výkresů a sdělování vlastních zkušeností o významu pestré stravy doplněné ovocem a zeleninou se neslo v tvořivém duchu. Žáci vymýšleli, rozdělovali si úlohy a vzájemně si pomáhali (často tak vznikaly krásné skupinové práce).