foto1 foto2 foto3 foto4 foto5


čtvrtek, 30 březen 2017 14:02

Bronzová florbalová liga

Napsal(a)

Během 14 dní proběhla dvě kola školní florbalové ligy. To první, které se konalo 15. dubna, bylo kvalifikací na finále. Reálně však díky absenci dvou týmů mělo první kolo spíše přípravný charakter. Ze čtyř účastníků postupovaly do finálového kola právě čtyři školy. Na tomto turnaji naše škola skončila na druhém místě, když vysoko porazila Želenice a Benešov, a pak sama ochutnala vysokou porážku od Kamenické.

Zajímavější turnaj proběhl o 14 dní později. Na finále dorazily ke zmíněným 4 nejlepším týmům z Děčínska i 4 nejlepší týmy ze severu okresu. Finálový turnaj byl odehrán atraktivnějším systémem klasického play-off. Našim čtvrtfinálovým soupeřem byly Markvartice. Pro postup do semifinále bylo potřeba tohoto soupeře porazit ve dvou zápasech. To se našim reprezentantům povedlo nejrychlejším možným způsobem. Semifinále s Gymnáziem Varnsdorf nabídlo skvělou a vyrovnanou sérii. V prvním zápase jsme podlehli houževnatému soupeři 0:2, což nám dalo nůž na krk. Kluci se však tlaku nezalekli a ve druhém zápase oplatili stejnou mincí, 2:0 pro naše florbalisty. Rozhodující třetí zápas se odehrál na 5 minut hrubého času. V něm byla naše škola lepším týmem, ale nedokázala proměňovat své šance. Na řadu tak přišly samostatné nájezdy, což je vždy sportovní loterie a ta se usmála na kluky z Varnsdorfu.

Po krátké přestávce jsme nastoupili k zápasu o 3. místo proti ZŠ Želenice. Důležité bylo hodit nepovedené nájezdy za hlavu a s čistou hlavou nastoupit do dalšího utkání. To se nakonec povedlo a zápas o bronz jsme zvládli na jedničku. Výhra 4:2 přisoudila našemu týmu krásné bronzové medaile.

Cílem na začátku finálového turnaje bylo užít si ho. Turnaj měl totiž jasného favorita a pro některé kluky to byla poslední florbalová reprezentace školy. Bez nadsázky musím říci, že cíl se povedl splnit. Přispěl k tomu lepší systém turnaje, zajímavá série v semifinále, která průběh okořenila o zážitky jako je hra o přežití nebo samostatné nájezdy před plnou halou. To vše byly zážitky, které nás bavily. Nešlo úplně o to, jak to dopadne, ale kolik toho zažijeme, protože zážitky jsou to, co si odnesete a zůstává dlouho ve vás. Poděkování za reprezentaci školy patří Standovi, Ferimu, angínou sužovanému Salfovi a dlouholetému florbalovému tahounovi Míšovi Derevlanyjovi, kteří odehráli svůj poslední florbalový turnaj za školu. Děkujeme a přejeme florbalové úspěchy na středoškolské úrovni.

Havriljak, Lacina, Čermák D., Čermák J., Sochor, Weis, Lehký, Kočka, Derevlanyj, Martinec, Bošek, Bräuer, Horák

 

Přečtěno: 2175 x

Archiv starších článků

Seznam starších článků z archivu

Florbalové třídy
florbal
Rychlý přehled

rozvrhy

zakovska

VNITŘNÍ OZNAMOVACÍ SYSTÉM

Digitální učební materiály

ucebni materialy m

Matematika
matematika m

Světový rekord

S6300706 m

Kvalita ovzduší u naší školy

kvalita ovzdusi

(nefunguje v Internet Exploreru)
administrace