foto1 foto2 foto3 foto4 foto5


čtvrtek, 26 září 2019 07:36

Škola v přírodě v Kytlicích

Napsal(a)

V týdnu od 16. do 20. září jsme se s žáky šestých tříd vypravili na školu v přírodě do nedalekých Kytlic. Ubytováni jsme byli v místním hotelu Kovošrot. Po celou dobu byl naplánován pro děti pestrý program. Hned první den po obědě jsme vyrazili procházkou na rozhlednu Jedlová, kde žáci plnili jeden z úkolů a tím bylo spočítat schody na rozhlednu.

 

Na druhý den byla naplánovaná exkurze do Krásné Lípy, kde jsme navštívili místní čokoládovnu, vyslechli si přednášku o výrobě čokolády a nakonec si sami vyzkoušeli přípravu čokoládového lízátka. Abychom se i trochu hýbali a poměřili své dovednosti, zahráli jsme si minigolf ve sportovním centru.

               Další den jsme se vlakem dopravili do sklárny v Novém Boru, kde nám nejprve pán vyprávěl o výrobě skleněných výrobků a po té shlédli zhotovování výtvorů ve sklářské hale. Cestu zpátky do Kytlic jsme absolvovali pěšky po turistické cestě a urazili jsme krásných 8 km. Zbytek dne jsme rozvíjeli své výtvarné umění a pomocí barev na textil si vytvořili svá vlastní třídní trička.

               Posledním výletem byla návštěva zříceniny hradu Tolštejn. Zde jsme se chvíli zdrželi, děti si koupili suvenýry a ve skupinách plnili poslední kvíz. Při cestě zpět jsme se rozdělili zhruba na poloviny a ta početnější a odvážnější se vydala do hotelu lesní vycházkou pěšky. Zbylí jedinci se raději svezli vlakem.

               Poslední odpoledne se šesťáci zúčastnili netradičního orientačního běhu v okolí našeho hotelu. Po večeři proběhlo vyhodnocení pobytu a každý z účastníků získal speciální diplom. Na úplný závěr se konala krátká diskotéka. Myslím si, že celá škola v přírodě probíhala v klidu a užili jsme si legraci.

Přečtěno: 1088 x

Archiv starších článků

Seznam starších článků z archivu

Florbalové třídy
florbal
Rychlý přehled

rozvrhy

zakovska

VNITŘNÍ OZNAMOVACÍ SYSTÉM

Digitální učební materiály

ucebni materialy m

Matematika
matematika m

Světový rekord

S6300706 m

Kvalita ovzduší u naší školy

kvalita ovzdusi

(nefunguje v Internet Exploreru)
administrace