foto1 foto2 foto3 foto4 foto5


Jana Chmelová

Jana Chmelová

středa, 18 prosinec 2019 07:28

Vánoční pohybová soutěž

Naše škola se zúčastnila prvního ročníku Vánoční pohybové soutěže, která se konala ve spolupráci se ZŠ Kamenická a Fajn aerobikem Jitky Jirušové. Závodnice cvičily s lektorkami J. Jirušovou, M. Zázvorkovou a R. Lazorovou. Porota vybírala nejlepší z 300 účastnic a účastníků ve všech kategoriích.

 

 

 

Naše závodnice získaly cenná místa:

1. kategorie 1.-2. tř. 3. místo Nina Hajná 2.A

                                 4. místo Terezka Kopecká 2.A

2. kategorie 3.- 4.tř. 1. místo Barbora Lazorová 4.B

                                 4. místo Nelly Slánská 4.B

3. kategorie 5. – 6. tř. 4.místo Martina Margušová 5.B

Bohužel, mezi dívkami 7. – 9. ročníků, které byly v závodech nejvíce obsazené, v naší škole nebyl žádný zájem.

Všem zúčastněným závodnicím patří obrovské poděkování za jejich snahu a výkony.

Jana Chmelová

Po velkém úspěchu našich malých basketbalistů v juniorské basketbalové lize přišlo pozvání na Městský úřad Děčín.

Přijal nás náměstek primátora, pan Ing. Vladislav Raška. Poblahopřál sportovcům k jejich úspěchu a odměnil je milým dárkem. Ke gratulaci se připojil člen rady města pro školství pan Ing. Ondřej Smíšek. Přítomni byli trenér družstva pan Jakub Houška, pan ředitel Mgr. Jiří Brouček a třídní učitelka Jana Chmelová. Myslím, že děti budou mít z tohoto pozvání nezapomenutelný zážitek.

pondělí, 09 prosinec 2019 12:39

Jak jsme se naladili na vánoční čas.

3. prosince k nám opět po roce zavítala hudební skupina pana Miroslava Dlouhého z Karlových Varů. Zazpívali jsme si s nimi nejen tradiční vánoční koledy, ale i nejnovější vánoční písně, například Vánoce na míru. Koncertu se zúčastnili žáci prvního stupně a přípravná třída. Někteří odvážlivci vystupovali spolu se zpěvačkou na pódiu.

Na vánoční čas jsme dobře naladěni!

pondělí, 02 prosinec 2019 07:33

Obrovský úspěch našich malých baskeťáků

V pátek 29. listopadu proběhlo Velké finále školní basketbalové ligy. Konalo se právě v našem městě, městě basketu.

V prvním semifinálovém zápase jsme zdolali tým Nymburku. Do boje o první místo jsme nastoupili proti týmu Brandýsa nad Labem, který nás zastavil v postupu vloni. Ani letos jsme ho neporazili.

Druhé místo v celé České republice je pro nás obrovským úspěchem. Celé finále za účasti basketbalových hvězd, například Jiřího Welsche a našich Válečníků bude pro nás nezapomenutelným zážitkem.

Sluší se poděkovat oběma trenérům, p. Houškovi a p. Soukupovi a jmenovitě těmto našim žákům:

Z 1.A Filipovi Houškovi, z 2. A Jeronýmu Libichovi, z 3. A Kubovi Harychovi, ze 4. A Ondrovi Musilovi a Jáchymovi Libichovi, ze 4. B Lukášovi Vachlovi, z 5. A Stázce Dvořákové, z 5. B baskeťákům Márovi Houškovi, Jonáši Horákovi, Kryštofu Kotkovi, Honzovi Sobíškovi, Lauře Prachové a „nebaskeťákům“ Dennisi Nečasovi, Sašovi a Leonce Lažanským a Anežce Žáčkové.

Moc děkuji Jana Chmelová

pondělí, 18 listopad 2019 07:43

Jsme ve Velkém finále Juniorské NBA!

Stejně jako vloni jsme se probojovali do Divize A Juniorské NBA. Tentokrát jsme oblékli dresy Houston Rockets. Pod vedením trenérů pana Houšky a pana Soukupa jsme všemi zápasy prošli bez jediné porážky. Jediným velkým soupeřem nám byla ZŠ Mírova z Ústí nad Labem.

Ve čtvrtek 14. listopadu nás čekalo Play off v Brandýse nad Labem, které odehrálo osm týmů. Z tohoto kola postupovaly pouze dva týmy. Čekaly nás dva zápasy. V prvním jsme se střetli s týmem ZŠ Domažlice a zápas jsme s přehledem vyhráli. Zato druhý zápas se ZŠ Písek byl velmi dramatický. Stále jsme se tzv. tahali o body, zápas byl velmi vyrovnaný. V závěrečné čtvrtině jsme sebrali veškerou sílu a bojovnost, abychom dovedli boj do vítězného konce. A to se podařilo! Probojovali jsme se do Velkého finále čtyř basketbalových týmů ČR.

Finále se odehraje 29. 11. V Děčíně v „ Maroldovce“ Přijďte nás podpořit!

pátek, 14 červen 2019 08:20

Splněný sen třídy 4. B

V lednu jsme vstoupili do projektu České spořitelny Abeceda peněz. Za vydělané peníze na jarmarku v dubnu jsme si 12. června splnili svůj sen. Navštívili jsme Jump arénu v Ústí nad Labem. Užili jsme si pod vedením trenérů všechny dostupné atrakce. Mnozí z nás se naučili nové triky a moc se nám tam líbilo.

Žáci 4. B

Po loňském úspěchu našeho týmu v republikovém kole ŠBL jsme se i letos přihlásili do této soutěže. Máme za sebou dvě základní kola. V prvním jsme vyhráli všechny zápasy. Druhé bylo mnohem dramatičtější. S družstvem ZŠ Masarykova Litoměřice jsme hráli velmi vyrovnaně a nakonec jsme vyhráli až v prodloužení. V druhém zápase nás čekala ZŠ Na Stráni. Svedli jsme opravdovou bitvu o každý koš, ale v prodloužení zvítězil soupeř o jeden koš.

Přesto postupujeme do krajského kola, které proběhne na podzim. Velký dík patří našemu trenérovi panu Houškovi. Za naši školu bojovali A. Žáčková, L. Lažanská, A. Lažanský, M. Houška, D. Nečas, J. Horák, J. Sobíšek a K. Kotek ze 4.B, A. Dvořáková ze 4.A, O. Musil, J. Libich ze 3.A, L. Vachel, K. Zdražilová ze 3.B, J. Harych a T. Král z 2.A. Všichni si zaslouží obrovskou pochvalu.

pondělí, 29 duben 2019 08:06

Návštěva zooškoly.

U příležitosti oslav Dne Země se naše třída, 4. B, zúčastnila pořadu Putování po národním parku České Švýcarsko v děčínské ZOO. Nejdříve jsme vyslechli přednášku paní Šotolové o národním parku a jeho flóře a fauně. Pak jsme pokračovali prohlídkou části ZOO, ve které se nacházejí živočichové našich lesů. Viděli jsme rysa, výra, lišku a jiná zvířata, která ve volné přírodě jen tak nepotkáme.

Nakonec jsme se podívali i na nového medvěda a zařádili si v dětském koutku.

pátek, 21 září 2018 12:01

Hudební výchova v praxi

Ve středu 19. září nás opět navštívila hudební skupina MD Company z Karlových Varů, aby všechny žáky 1. stupně seznámila s historií vývoje populární hudby od amerického blues amerických otroků až po skladby 50. let anglické skupiny Beatles. Zazpívali jsme si i několik známých melodií z pohádek Princezna ze mlejna, Princové jsou na draka a jiné. Koncertu se zúčastnili žáci 1. stupně a aktivně se zapojili nejen do zpěvu, ale i do rytmizování dalších písní.

Budeme se těšit na další koncert, který nás seznámí s muzikálovou a filmovou hudbou.

čtvrtek, 16 listopad 2017 13:16

Sportovní odpoledne 3. B

V sobotu 11. 11. jsme se sešli s rodiči, abychom si zahráli hru kinball. Brzy všichni pronikli do pravidel hry a užili si ji naplno. O originální chytání míče nebyla nouze, dobře jsme se pobavili.

pondělí, 30 říjen 2017 11:07

Divadlo Na cestě

Po roce k nám opět zavítal pan Los s Divadlem Na cestě z Liberce. Tentokrát nám přivezl pohádku Tři zlaté vlasy děda Vševěda. Ani letos nezklamal. Líbily se nám nejen loutky, ale také moderní provedení klasické pohádky. Nejvíce nás pobavila postava Žabodraka.

Představení zhlédli přeškoláci a žáci 1. , 2. a 3. tříd. Budeme se těšit na příští pohádku.

J. Chmelová

Archiv starších článků

Seznam starších článků z archivu

Florbalové třídy
florbal
Rychlý přehled

rozvrhy

zakovska

VNITŘNÍ OZNAMOVACÍ SYSTÉM

Digitální učební materiály

ucebni materialy m

Matematika
matematika m

Světový rekord

S6300706 m

Kvalita ovzduší u naší školy

kvalita ovzdusi

(nefunguje v Internet Exploreru)
administrace