foto1 foto2 foto3 foto4 foto5


sobota, 25 květen 2019 19:40

Projekt Enviromentální výchova - „Vítejte v Krakonošově království“

Napsal(a)

Žáci 3. B se v posledním dubnovém týdnu vydali na expedici do našich nejvyšších hor. V termínu od 23. 4. do 29. 4. 2019 pobývali v oblasti s vyhovující kvalitou ovzduší, v lokalitě Horní Maršov, okres Trutnov. V rámci pobytu došlo k realizaci environmentálně zaměřeného programu, který probíhal ve výukovém středisku DOTEK i v terénu KRNAP a jeho ochranném pásmu.

Žáci se v průběhu týdne potkali s různými badatelskými úkoly. Objevovali jedinečnost krkonošské přírody, zkoumali zdravotní stav lesa, zahráli si zábavnou simulační hru, při které zjistili, jak správně zacházet se společnými zdroji, poznali co je welfare hospodářských zvířat, vyráběli ruční papír a vyzkoušeli si tradiční krkonošská řemesla. Společně se zamýšleli nad dopady našeho chování na životní prostředí v oblastech energie, voda, vzduch a život. Může jednotlivec sám udělat něco pro zlepšení životního prostředí? Co konkrétně děláme špatně? Nedalo by se množství odhozených věcí zmenšit? Nešlo by některé odpady využít znovu nebo je přeměnit na užitečné věci? Jak se starat o zvířata, aby byla spokojená? Našli jsme možnosti pro každého jednotlivce. Víme, jak se zapojit do ochrany životního prostředí svým každodenním chováním.

Program vedený odbornými lektory a v přímém kontaktu s přírodou přispěl ke zlepšení znalostí a dovedností žáků v environmentální oblasti a v oblasti udržitelného rozvoje.  

Tento projekt je spolufinancován Státním fondem životního prostředí České republiky na základě rozhodnutí ministra životního prostředí.

Ministerstvo životního prostředí
www.mzp.cz

 Státní fond životního prostředí ČR
www.sfzp.cz

Přečtěno: 1195 x

Archiv starších článků

Seznam starších článků z archivu

Florbalové třídy
florbal
Rychlý přehled

rozvrhy

zakovska

VNITŘNÍ OZNAMOVACÍ SYSTÉM

Digitální učební materiály

ucebni materialy m

Matematika
matematika m

Světový rekord

S6300706 m

Kvalita ovzduší u naší školy

kvalita ovzdusi

(nefunguje v Internet Exploreru)
administrace