foto1 foto2 foto3 foto4 foto5


zapis skola

Oznámení
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: media/k2/galleries/2164
úterý, 31 prosinec 2019 13:11

Za vánoční hvězdou do Poniklé aneb K podzemnímu jezeru v Bozkově

Napsal(a)

Zpestřit si adventní čas zajímavou činností je už pro sedmáky tradicí. Loni jsme obdarovali opuštěná zvířata v děčínském útulku, letos jsme na školní zahradě ustrojili vánoční strom pomocí jablíček a mrkví. Dárkem pro nás se stal vánoční výlet. Ve čtvrtek 19. 12. jsme navštívili firmu Rautis v Poniklé v Krkonoších, která vyrábí vánoční ozdoby z ručně foukaných skleněných perel už od počátku 20. století. Prošli jsme celou výrobou. Viděli jsme foukání skla do různě velkých forem, jejich vnitřní stříbření roztokem, vnější barvení a ruční domalovávání a zdobení třpytkami. Na závěr jsme měli možnost spatřit tvorbu různých tvarů ozdob pomocí drátků. Abychom však jen nepozorovali, ve vánoční dílně si každý z nás vyrobil dle své fantazie vánoční hvězdu, která rozsvítila vánoční stromečky u nás doma.

V druhé části dne jsme se vnořili do podzemí Bozkovských dolomitových jeskyní. Obdivovali jsme krásu podzemních prostor a popustili uzdu své fantazii při pohledu na krápníkovou výzdobu. Očistili jsme své plíce, zamávali jsme spícímu netopýrovi a užívali si zeleného třpytu největšího podzemního jezera u nás.

Mnoho štěstí, zdraví, lásky a spokojenosti v novém roce 2020 přejí všem sedmáci.

Přečtěno: 943 x

Galerie Obrázků

{gallery}2164{/gallery}

Archiv starších článků

Seznam starších článků z archivu

Florbalové třídy
florbal
Rychlý přehled

rozvrhy

zakovska

VNITŘNÍ OZNAMOVACÍ SYSTÉM

Digitální učební materiály

ucebni materialy m

Matematika
matematika m

Světový rekord

S6300706 m

Kvalita ovzduší u naší školy

kvalita ovzdusi

(nefunguje v Internet Exploreru)
administrace